Veel gestelde vragen

Is er een kilometerbeperking?

Nee, er is geen kilometerbeperking tijdens het huren van onze auto’s.

Wat is de minimale huurperiode?

Voor verhuur in Nederland is dat minimaal 4 uur tijdens een avondrit. Voor Italië is de minimale huurperiode 1 dag. De voertuigen kunnen worden afgehaald vanaf 08:00 en dienen voor 18.00 weer retour te worden gebracht. Afwijkende huurperiode kan in overleg denk voorbeeld: voor een fotoshoot, examenfeest.

Indien het voertuig niet tussen de genoemde tijden retour is, wordt er een extra dag in rekening gebracht. (tenzij anders afgesproken)

Is een afwijkende huurperiode mogelijk?

Indien er een alternatieve huurperiode gewenst is kan er bij een telefonisch aanvraag worden afgeweken van de huurperiode. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een voertuig te huren van dinsdag t/m dinsdag.

Wat is flexibel huren?

bovenop het volledige huurbedrag betaald men een toeslag van 15 procent, waarbij men tot 48 uur voor aanvang huurperode kan annuleren en een nieuwe huurperiode kann afspreken/ binnen de twee jaar op basis van beschikbaarheid. Dit kan handig zijn bij slechte weersvoorspellingen/ familiale omstandigheden. Indien u deze toeslag niet neemt bij reservering en de weersomstandigheden zijn de periode van verhuur slecht of u wenst de huur niet te laten doorgaan, zal er geen geld worden terug gestort, tevens kan er geen nieuwe huurperiode worden aangevraagd.

Voertuig huren dmv het gebruik van een voucher/cadeaubon

Een Voucher of cadeaubon kan worden ingeruild, nadat u ons hiervan op de hoogte stelt per mail of telefonisch en enkel op basis van beschikbaarheid en na betaling van de borg. Er is geen teruggave van de waarde van de voucher. Indien u een voucher of cadeaubon wilt gebruiken welke geldig is voor een doordeweekse dag en deze wilt gebruiken voor een weekenddag of feestdag zal het verschil in de huurprijs worden berekend. De voucher moet op de dag van  Spider rijden worden afgegeven aan een medewerker van DuettoRent.

Als ik als klant op eigen verzoek de huur niet laat doorgaan, kan ik dan de huursom, al dan niet gedeeltelijk, terugvragen?

We storten nooit geld terug. Wanneer bij reservering de toeslag flexibel huren werd genomen kan de huurperiode verplaatst worden, ook hier storten we geen geld terug.

Wat moet ik overhandigen/meenemen naar het vertrekpunt?

Bij rervering mailt u het rijbewijs (en ), naam, adresggegevens en telefoonnumer naar Duettorent op info@duettorent.nl

Borg minstens 7 dagen voor aanvang van de huurdatum met vermelding borg Spider en de huurdatum overmaken op rekening van Duettorent met vermelding borg kleur Spider  en de huurperiode. Dit kan niet meer cash of per bankcontact.

Bij gebruik van een voucher moet men ook de voucher overhandigen.

Kan ik m'n eigen vervoer op de verhuur locatie parkeren?

Ja, u kunt uw personenvervoer / brommer / fiets parkeren bij of vlakbij de verhuur locatie.

Wat te doen bij aanvang verhuur?

Huurder gaat zich wensen tot de medewerker van het vertrekpunt en krijgt indien gewenst een korte uitleg over de Spider. Huurder loopt een controlerondje langs de Spider en kan eventuele beschadigingen/ gebreken noteren op de achterzijde van het contract! Laat tevens een kopie van uw ID/ rijbewijs achter indien u dat nog niet had ingediend. (zelf kopie meenemen). Controleer of de tank vol is. Contractgegevens worden aangevuld en voorzien van handtekening, laat tevens een kopie van uw ID/ rijbewijs achter. Bij mooi weer dakje open en klaar voor vertrek!

Wat te doen bij afloop verhuur?

Huurder tankt de Spider af met Benzine/ Euro 95. Indien de Spider intern of extern extreem bevuild is maakt de huurder de Spider schoon. Spider parkeren op het terrein van het vertrekpunt, sleutels overhandigen aan een medewerker of na overleg ( enkel na goedkeuring van DuettoRent ) de sleutels achterlaten via de sleutelkluis en een sms/whatsapp bericht sturen naar het telefoonnummer van DuettoRent met de melding dat de Alfa Romeo Spider is terug gebracht. Vergeet uw persoonlijke spullen niet mee te nemen! Verhuurder zal na de huurperiode de Spider grondig nazien, controleren op volle tank, schade, schoonmaken, KM standen noteren voor onze eigen administratie en de borg retour doen zoals beschreven in de algemene voorwaarden.

Is de verhuur locatie bereikbaar met openbaar vervoer?

De verhuur locatie is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (Syntus). Halte “Loenersloot, Dorp” van lijn 120: Utrecht – Amsterdam station Bijlmer ArenA / Amsterdam station Bijlmer ArenA – Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.syntus.nl.

De verhuurlocatie te Italie kan het makkelijks worden bereikt met een huurauto/ taxi of op verzoek kunnen we ook tegen een meerprijs u ophalen bij Pisa/ Florence of Bologna airport.

Aanvraag extra schoonmaak / hoogglans polijsten

Standaard worden de voertuigen schoon afgeleverd voor verhuur. Op aanvraag kunnen wij voor een toeslag van €125,- de voertuigen extra laten schoonmaken en polijsten. Dit laat de voertuigen extra glimmen wat ideaal kan zijn voor fotoshoots of bruiloften.

Zijn er bijzonderheden bij het inleveren van een huurauto?

Op de huuroverkomst staat aangegeven op welk tijdstip het voertuig aan het einde van de huurperiode weer ingeleverd moet worden. Het inleveradres is altijd hetzelfde als de vertreklocatie, tenzij anders/ schriftelijk afgesproken met Duettorent. Wij zorgen voor reiniging van de buitenkant. Wij verwachten dat het interieur schoon en netjes blijft.

Hoeveel borg dient er betaald te worden?

Er dient een borg van €500,- te worden betaald voor verhuur in Nederland. In Italië is de borg €1000,-. U dient de borg minstens 7 dagen voor aanvang van de huurperiode over te maken op IBAN NL83 INGB 0007 6900 44 tnv DuettoRent. Gebruik als vermelding borg Spider en de kleur/ huurperiode.

De retour van de borg zal plaatsvinden binnen de 7 dagen.

Kan ik het eigen risico van 850 euro afkopen?

Het eigen risico van €850,- kan gedeeltelijk worden afgekocht. Voor het bedrag van €25,- per gehuurde dag kan het eigen risico worden afgekocht tot €450,-.

Krijg ik een factuur?

Om de reservering definitief te maken mailt u uw gegevens (naam, adres en telefoonnummer) naar info@duettorent.nl, waarna u een factuur ontvangt, zodat u de betaling kan voldoen. Pas na volledige betaling van de huursom is de reservering definitief.

Hoe zijn de voertuigen verzekerd?

De voertuigen zijn verzekerd. U dient zelf een reisverzekering af te sluiten. Wanneer u de grens overgaat moet u dat schriftelijk doorgeven aan de verhuurder.

Mag er een tweede bestuurder worden aangeduid en wat zijn daar de kosten van?

Ja, er mag een 2 de bestuurder worden aangeduid, dat is kosteloos. Echter is de hoofdhuurder altijd aansprakelijk tijdens de volledige huurperiode en dient er een kopie het rijbewijs van de tweede bestuurder te worden overhandigt.

Wat moet ik doen in geval van verkeersboetes?

Verkeersboetes, ontstaan door overtredingen in de huurperiode, zullen in rekening worden gebracht. Dit kan door middel van een inhouding op de waarborgsom of naderhand door toezending van een factuur. DuettoRent is gerechtigd hierbij €25,- euro administratiekosten in rekening te brengen.

Wat moet ik doen in geval van schade?

Neem direct contact met ons op (+31 (0)642 03 60 07). Afhankelijk van de grootte van de schade bespreken we de situatie. In overleg wordt bepaald of verder kan worden gereden met het beschadigde voertuig. Is dit niet het geval zal er in overleg een ander voertuig ter beschikking worden gesteld. Dit kan een ander type voertuig zijn, ook een niet cabrio model. In geval van roekeloos rijgedrag kunnen wij weigeren om vervangend vervoer aan te bieden. Belangrijk: maak altijd foto’s van de schade. Indien het om een kleine schade gaat zoals voorbeeld een lakbeschadiging zullen we de reparatiekosten inhouden van de borg. U ontvangt een factuur met vermelding van de gemaakte kosten. Indien het een grotere of meerdere schades/ beschadigingen zijn zullen wij met u in overleg treden alvorens het voertuig te repareren.

Zijn de Spider voorzien van pechhulp?

Enkele Spiders zijn aangemeld bij ANWB standaard Europa. Neem altijd eerst contact op met DuettoRent om verdere instructies te ontvangen.

Dient het voertuig weer getankt te worden?

Ja, het voertuig dient weer vol getankt (Euro 98) retour te worden gebracht. Het voertuig wordt door ons met een volle tank afgeleverd. Bij inlevering dient hij ook over een volle tank te beschikken. Indien het voertuig niet met een volle tank wordt ingeleverd, wordt €25,- inclusief de brandstofkosten extra in rekening gebracht. Dit bedrag zal worden verrekend met de terug te storten borg.

Reclame/ adverteren/ Social Media,...

Huurder kan indien gewenst mooie momenten/ ervaringen vastleggen op foto en deze mailen naar DuettoRent. Indien er geen bezwaar is van de huurder wil DuettoRent deze foto’s graag gebruiken voor advertenties in magazines, social media,…Dit zal enkel gebeuren na ontvangst van foto’s genomen door de huurder zelf.

Wat is het verbruik?

Het verbruik van een Alfa Spider is ongeveer 1:10 en bij een gemiddelde snelheid van 90 km/p uur zal dit 1:13 zijn.

Mag ik met de auto naar het buitenland?

Ja, u mag met het voertuig naar het buitenland, maar u dient de verhuurder vooraf schriftelijk op de hoogte te brengen.

Mag ik de auto voorzien van boeket, bijvoorbeeld bij een bruiloft of fotoshoot?

Dat mag. De auto mag voorzien worden van een bloemenboeket. Bloemen mogen enkel op de auto worden geplaatst doormiddel van een zuignap, welke u kunt bestellen bij uw bloemist. Een magneet kan schade aan de lak veroorzaken. Let er op dat u het aanbrengen en verwijderen van het boeket met zorg doet om schade aan de lak te voorkomen.

Mag ik met de Spider een puzzelrit of rally rijden?

Dat mag na schriftelijk akkoord van Duettorent. Stickers mogen na schriftelijke goedkeuring geplaatst worden op voorwaarde dat deze geen lakschade en of lijm nalaten. De stickers moeten voor het inleveren terug verwijdert worden, alsook moeten alle lijmresten weg zijn. Komt de auto terug met stickers of lijmresten brengen we hiervoor 50 euro in vermindering via de borg. Is er lakschade thv de stickers dan brengen we tevens deze kosten in rekening. (275 euro per lakdeel ex. btw). Tevens brengen we na deelname aan een puzzelrit of rally ook altijd schoonmaakkosten in rekening van 50 euro.